facebook
^Vissza a tetejére

A kávé és a szívritmuzavar

A kávéivás nem növeli a szívritmuszavar kockázatát

© Fotó: medicalxpress.com

London, 2015. szeptember 24., csütörtök (MTI) – A mérsékelt kávéivás nem növeli a szívritmuszavar leggyakoribb formájának kockázatát, a két dolog között nincs összefüggés – állapította meg egy nagylétszámú, hosszú távú svéd kutatás.

 

 

A tudósok, akik kutatásukhoz négy korábbi tanulmány metaanalízisét is elvégezték, majdnem 250 ezer embert vontak be vizsgálatukba – számolt be a phys.org tudományos-ismeretterjesztő portál a BMC Medicine orvosi szaklapban megjelent tanulmányról.

A mérsékelt kávéfogyasztás csökkenti a szívkoszorúér-betegségek és a szélütés kockázatát. Az atriális (pitvar) fibrilláció (AF), a szívritmuszavar leggyakoribb formája – amely szabálytalan, gyakran túl gyors szívverést okozó zavar – és a koffeinfogyasztás közötti kapcsolat azonban nem volt egyértelmű. Korábban úgy vélték, a sok kávé növeli az AF kockázatát.

“Nem találtunk kapcsolatot a sok kávé fogyasztása és az AF esélyének növekedése között, tehát aki szereti a kávét, nyugodtan ihatja, ha nem esik túlzásokba, nem kockáztatja a pitvarfibrillációt” – mondta Susanna Larsson, a svéd Karolinska Intézet munkatársa, a tanulmány vezető szerzője.

A kutatók 41 881 férfi és 34 594 nő adatait vizsgálták meg, a kutatás 1997-ben kezdődött. A résztvevők beszámoltak kávéfogyasztási szokásaikról, átlagosan mindkét nem képviselői napi három csésze kávét ittak. Tizenkét éven át követték őket.

Ez idő alatt a férfiak közül 4311-nél, a nők közül 2730-nál alakult ki AF. Az elemzés azt mutatta, hogy még a legtöbb kávét fogyasztók esetében sem volt összefüggés a kávémennyiség és a szívritmuszavar között.

A kapcsolat hiányát erősítette meg négy korábbi tanulmány adatainak metaelemzése. Az első kutatással együtt 248 910-en ember adataival dolgoztak, közülük 10 406-nál alakult ki AF.

Bár a tudósok figyelembe vették az AF kockázatát növelő tényezőket, a kutatás más korlátaira maguk hívták fel a figyelmet: a kávéfogyasztási adatok a résztvevők önbevallásán alapultak, és minden elemzett tanulmány Svédországban vagy az Egyesült Államokban készült, ezért az eredmények nem általánosíthatók.

 

 

Lamigi Caffe - Reklámhordozók

 

 

 

Reklámhordozók

 

  Kiváló aromájú kávéink mellé biztosítjuk az egyedi kávéscsészét és egyéb kiegészítőket.

 

 

Lamigi kávéscsésze 

  Emblémázott, esztétikus megjelenésű porcelán csésze, eszpresszós és cappucinós méretben. Forgalomhoz igazodva díjmentesen biztosítjuk partnereink részére. 
 Lamigi csésze
 

 

 

 

 

Lamigi kültéri világító tábla

 

 Lamigi Világító Tábla

PEN-DÁM Kft 9022 Győr, Czuczor G. u. 6.     Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

                                Tel.:  06 70  512 99 44,      06 20  9 71 61 01,     06  30 519 59 77

 

Lamigi Caffe - Kiegészítők

 

Kávé Kiegészítők

 

 

Lamigi Rúdcukor  

5 grammos, emblémázott cukor, 1000 db/karton

 Lamigi Rúdcukor
 

Lamigi Kávétejszín

 10%-os, 10 grammos, 120 db/karton

 Lamigi Tejszín
Lamigi Szalvéta 
 Lamigi Szalvéta

PEN-DÁM Kft 9022 Győr, Czuczor G. u. 6.     Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

                            Tel.:  06 70  512 99 44,      06 20  9 71 61 01,     06  30 519 59 77
 

 

Lamigi Caffe - Kávépörkölés

 

 

 

A pörkölés az a folyamat, aminek során a nyers, zöld kávéból, illatos,aromás pörkölt kávé jön létre.

 

A nyers kávét,a kávépörkölő gép forgó dobjába töltjük,ahol folyamatos hőbevitel közben, a kávébab fizikai és kémiai átalakulásokon megy keresztül, elveszíti nedvességtartalmának igen jelentős részét,miközben a kávészemek kitágulnak,térfogatuk megnő.

A szemek színe, a barna valamely árnyalatát veszi fel,mert az összetett szénhidrátok egyszerű cukrokká bomlanak és karamellizálódnak. Íz és illatanyagok alakulnak ki,ami a csersavhoz kötött koffein felszabadulása és a fehérjék bomlása miatt következik be.

A szemek íze, a hőbehatás folyamán nyeri el a fajtára jellemző -és mindig felismerhető- élvezhető tulajdonságokat.

A pörkölési módokat nem lehet élesen egymástól elválasztani,mert csak színárnyalatban van köztük különbség. Ezek alapján,három fő pörkölési módot különböztetünk meg:

bécsi, francia és olasz.

Az információk és idők közös használatával kiszámítható,hogy a pörkölés melyik fázisánál tartunk. A kívánt hőfok elérése közelében, egymástól időben nem nagy távolságra, két reccsenés hallatszik,melyek jó támpontot adnak annak eldöntéséhez,hogy mikor kell a dobot kiüríteni.

Az első reccsenés közeledtét, -melyek a pattogatott kukorica pukkanásaihoz hasonlatosak- meg lehet érezni az illatokból,ahol a a kávé színe még egyenetlen,azonban a kávészemek már megnagyobbodtak.

Következik egy rövid periódus az első és a második reccsenés között,amikor a kávészemek belső struktúrája alakul át.

Rövid időn belül elérkezünk ahhoz a ponthoz,ahol teljes koncentráció szükséges, mert a második reccsenést elérve,haladéktalanul meg kell kezdeni az ürítést.

A dob tartalmát egy levegőárammal hűtött tálcára engedjük,ahol folyamatos mozgatással lehűtjük.

Milyen az ideális pörkölés?
Az évek alatt szerzett tapasztalatból az állapítható meg,hogy nem lehet axiómaként alkalmazni semmit, mert önmagában egy kiváló pörkölés mit sem ér,
ha rossz az alapanyag,
vagy nem a megfelelő őrlési finomságot alkalmazzuk,
-aminek viszont a kávéfőző géphez is kell illeszkedni-,
vagy nem a megfelelő nyomáson,hőmérsékleten történik a lefőzés.
Egy valamit mégis ki lehet mondani,
fordított arányosság áll fenn az alapanyag minősége és a pörkölés erössége között.
Minél jobb minőségű a kávé alapanyaga,annál kevésbé szabad megpörkölni,mert a túlpörkölés elnyomhatja a kávé eredeti,csodálatos karakterét.
Ha viszont egy silány minőségű alapanyagot választ valaki,azt bátran pörkölheti egész sötétre,mert az eredeti íz legalább másodlagos lesz a kapott pörkölt karakterhez képest.

Megállapítható,hogy a pörkölő mester határozza meg a pörkölés változóit, melynek eredménye, egy az adott kávé márkára oly jellemző ízélmény.

 

PEN-DÁM Kft 9022 Győr, Czuczor G. u. 6.     Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

                                 Tel.:  06 70  512 99 44,      06 20  9 71 61 01,     06  30 519 59 77

Toper Kávépörkölő

Lamigi Caffe - Kávégép választékunk

 

 

 

Igazán kiváló minőségű kávé,
csak eszpresszó gépen állítható elő.

 Ezt a célt kívánjuk elérni azzal,

hogy LAMIGI kávé forgalmazóink számára INGYENES HASZNÁLATRA

adunk

Expobar kávégépeket

 DÍJMENTES SZERVIZZELés DÍJMENTES VIZLÁGYÍTÓ REGENERÁLÁSSAL

                                  ezzel lehetőséget biztosítunk arra,hogy Ön akár már 23 Ft/adag áron is előállíthasson minőségi kávét

 

EXPOBAR ELEGANCE

1 karos/csoportos, aut. gőz és forróvíz adagoló szelepek, manuálisan kiadott rövid és hosszú kávéadag méréssel, beépített darálóval, 6 l-es boiler, aut. vízutántöltés, hálózati-víz csatlakoztatással, vízlágyítóval, gőzkarral, capuccinofejjel

Feszültség: 230V

Méret(mm): 500x600x690 mm

Súly: 47 kg

 
 Expobar Elegance 1 karos
 
EXPOBAR ELEGANCE /2 karos/

2 karos/csoportos, automata gőz és forróvíz adagoló szelepek, manuálisan kiadott rövid és hosszú kávéadag méréssel, beépített darálóval, 11,5 l-es boiler , automata vízutántöltés, hálózati-víz csatlakoztatással, vízlágyítóval, gőzkarral,capuccinofejjel.Tartozék: 1-2 kifolyós kar.

Feszültség: 230V

Méret(mm): 710x600x510 mm

Súly: 60 kg

 Expobar Elegance 2 karos
 
EXPOBAR OFFICE

Automata, programozható, egy karos kávégép gőzcsappal és teacsappal. Beépített daráló, 0,5 kg-os szemes kávé tartály. 1 l-es víztartály automata vízutántöltés, hálózati-víz csatlakoztatással, vízlágyítóval.Mechanikus darált kávé adagolás.

Tartozék: 1-2 kifolyós kar + csészeemelő

Feszültség: 230V

Méret(mm): 550x450x400 mm

Súly: 30 kg

 Expobar Office

PEN-DÁM Kft 9022 Győr, Czuczor G. u. 6.     Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

                                  Tel.:  06 70  512 99 44,      06 20  9 71 61 01,     06  30 519 59 77

Copyright © 2013. Lamigi Caffe - Az olasz aroma Pen-Dám Kft 2013  Rights Reserved.